13 Kasım 2017 Pazartesi

Yuzuru Hanyu ( JPN )

           



Yuzuru Hanyu 2011 yılından beri başarısına devam eden, sunumu ve tekniği oldukça güçlü sporculardan biri ve geniş hayran kitlesine sahip olan gencecik bir sporcu. İlk katıldığı Olimpiyatlarda da bu sebeplerden hemen birinciliği kazandı. Presentations skill ve Tecnical Scores bölümlerini çok güzel programlarında yansıtabilen bir sporcu kendisi.. Son yıllarda Brian Orser ile de rekorlar kırarak yükselen grafiğini devam ettirmekte.  Yuzuru için çıkış yapma ve başarıları kazanma zamanlaması çok doğru yaşlarda olduğuna inanıyorum. Bedenen en güçlü olduğu yıllarda adım adım başarıları kazandı ve 20 li yaşlarda gelen Olimpiyat şampiyonluğuyla ( 2014 Sochi' de ) bunu taçlandırdı. Zaman çizelgesi gerçekten onun lehindeydi.

Yuzuru' nun benim en çok sevdiğim diğer yanı ise saygısı. Bu spora gerçekten çok saygı duyuyor ve mesleği ile kendinden bir parçası gibi görüyor. Sunumlarının bitiminde buzdan çıkmadan önce buzu selamlaması ve ona saygısını sunması da bunun bir göstergesi. Hemen ardından antrenörüne saygısını gösterip seyircilere de ayrıca bir saygı belirtisi yaptıktan sonra yerine oturuyor. Bu bence çok önemli bir detaydır sporcu için. 

Kendisinin diğer 2 özelliği ise kıyafetlerine verdiği önem ( özgünlüğü ) ayrıca tabii ki Winnie The Pooh sevgisi.. Programlarını sunduktan sonra puan bekleme alanı yani Kiss/Cry bölümünde her zaman yanında o maskotunu görüyoruz. Bu nedenle hayranları artık buza her daim bir Winnie oyuncağı atıyor. Sanırım sayesine Winnie oyuncakları satışında patlama yaşanmıştır :) 

Son olarak belirtmek istediğim detay, dikkatimi çeken nokta Yuzuru' nun şimdiye kadar kendi ülkesinde yarıştığı yarışmalarda genelde hatalar yaşıyor olması. Sanırım bu konuda kalıcı kalan bir sıkıntısı var. Ama umarım aşar. Sizde yılları takip ederek sadece kendi ülkesindeki sunumları izlerseniz sanırım demek istediğimi yakalarsınız. Bir de oturarak yapılan atlamalı dönüşlerde yani jump with sit spinlerde genelde sorun yaşıyor. Son yıllarda bunu aşmış ama tekrar yaşayıp yaşamayacağını da bilemeyiz. 

2011 yılından bu yana programlarına göz atacak olursak.. ( Program videolarında Eurosport' un İngiliz spikerlerinin yorumlarına özellikle dikkat edin. Öyle ballandırarak ve öyle tane tane konuşuyorlar ki insanın hiç sevesi yoksa bile onlar sayesinde sever. Yuzuru için söyledikleri övgüler ise dinlemeye değer 😍 )

2011 GPF Kısa ve Serbest Programı;




2011 4 Kıta Programları ve sunumu ;





2012 Sezonu ve Dünya Şampiyonasından programları/sunumu ; 





2013 GP Skate America' da ise ;



2013 4 Kıta ;



2013' deki GPF Serbest programı
Veee gelelim 2013 yılından itibaren kırdığı rekorlara, rekor getiren sunumlarına; :)



Kısa Programı : 





Ve tabii ki 2014 yılındaki asla unutulmayacak olan Olimpiyat rekorları ve Şampiyonluğu programları ve sunumu ;








2014/15 sezonu için GPF sunumu ve programları ;







2015 / 2016 sezonu GPF Kısa Programı ve rekoru :)



Bu program sunumuna ve müziğe bayılıyorum. Resmen her izlediğimde tüylerim diken diken oluyor. Müzikle bu kadar mı uyumlu sunum olabilir ve bir de bitirdiğinde Javier' in ona jest hareketi ile yine İngiliz spikerlerin övgüleri muhteşem.. Ayrıca Orser için söyledikleri de insanı keyiften güldürüyor :) 



Not : Yuzuru 2018 Olimpiyat sezonunda yukarıda paylaştığım kısa program ve serbest programına geri döndü.

Not 2 : Bu yıldan itibaren kullandığı kızak koruyucularının rengine bayılıyorum. Resmen benim için tasarlanmış mor ve yeşil!! :)) 


2016 Sezonu programları ve sunumu; Bu programlardaki kıyafetlerin mükemmelliğine dikkat! Ancak program sunumlarında serbestte hatalar var ne yazıkki..




2017 yılı Dünya Şampiyonası :







2017/2018 yılı için tekrar paylaşmıyorum çünkü yukarıda bahsettiğim gibi 2015/2016 sezonundaki sunumlarına geri döndü Yuzuru. Ama program performansını merak ediyorsanız 2017/2018 GP sezonları için açtığım başlıklarda onun performanslarını izleyebilisiniz. Ne yazık ki kendisi 2. GP ayağı olan NHK Trophy' de practicelerde sakatlandı ve çekilmek zorunda kaldı. Böylece ilk defa GP Finaline de katılamama durumu oluştu. Büyük bir boşluk olacak bu sebeple Final yarışında. Dilerim bir an önce toparlanıp en iyi şekilde geri döner yarışmalara. 

Bu genç yeteneğin hala yetenekli olduğuna inanmadıysanız diye bir bonus video daha ekliyorum 😆 O videoda da çılgın bir 3 lü kombinasyon jump bağlantısı yapıyor. 4T + 3A + 3A . E daha ne denebilir ki... 


Yuzuru' nun gala programları da çok güzel ancak konunun daha fazla yer tutmaması adına burada paylaşmıyorum. Belki başka bir başlık altında derlerim ama bakmanızı öneriyorum. 

Yuzuru Hanyu ISU Biyografisi : 



Daha fazla bilgisi için link :

http://www.isuresults.com/bios/isufs00010967.htm

1 yorum:

  1. Açıklamalar ve yorumların çok güzel.. Özenerek hazırlamışsın ve Yuzuru için de değer doğrusu... Emeğine sağlık Canım <3

    YanıtlaSil