13 Kasım 2017 Pazartesi

Carolina Kostner

             2005 hatta daha öncesinden beri buz pateninde kendini gösteren İtalyan sporcu Carolina tam anlamıyla eski bir dost.. Bu terimi kullanırken de aklıma hep Zafer Akyol geliyor. Yılların buz pateni spikeri TRT' de. Bizler onun sayesinde, onun sesiyle  tanıdık bu sporu bu yüzden kendisine selamlar ve sevgiler olsun..

Carolina ilk kendini göstermeye başladığı yıllarda, önce pistteki kayış hızından kendini belli etmeye başlamıştı ve bir de jumpları tersten atışıyla :) Bu yanlarının hep konuşulduğunu çok iyi hatırlıyorum ve tabii ki ilk defa bir İtalyan bu kadar kendini gösterip iyi sonuçlar elde ediyordu.. Benim o yıllardan bu yana kendisinde sevmediğim özelliği kıyafetlerini çok rüküş seçiyor olmasıydı. Bir türlü programlarıyla uyum sağladığını düşünemiyordum. Ama teknik yeteneğine ve sunum yeteneğindeki başarısına bir şey demiyordum tabii ki..

Kısa sürede de hızla yükseldi ve gönülleri bir bir feth etti Carolina.. Ancak sonra düşüş yaşayan grafiğiyle birlikte yaşanan bazı olumsuz olaylar nedeniyle ara verdi bir süreliğine. Ancak sonra öyle bir comeback yaptı ki 2 yıldır ve 28 yaşında olmasına rağmen, ne kadar yetenekli bir sporcu olduğunu bir kere daha kanıtlamış oldu. İyi de oldu.. 


2005 yılı Serbest programında gencecik bir Carolina karşılıyor bizi :) 



2007 yılı Dünya Şampiyonası kısa programı :




2008 de Dünya Şampiyonasından kısa programı ; 




2010 Yılı Avrupa Şampiyonasından bir programı ; 




 2010 yılı olimpiyatlarındaki performansına ve programlarına bakalım/hatırlayalım.. :) 







2011 yılı Dünya Şampiyonası Serbest programı 


2012 ' de Dünya Şampiyonası kısa ve Uzun Programı





2013 Dünya Şampiyonası Serbest Programı ; 




2014 Olimpiyatlarından.. ( İtalyan spikerlere de selam olsun, sağolsunlar hiç susmazlar :)) ) 







2015 sezonu Carolina' dan mahrum kaldığımız sezonlardı.. 2 sezon gibi bir süreçte kendisini sadece bazı gala programlarında izleyebildik.. 

Sonrasında ise muhteşem Comback' i başladı.. 

2017 Dünya Şampiyonası Programları ; ( Bu sezondaki kısa programının özgünlüğü çok konuşuldu, müzik seçimi ve programı gerçekten eşsizdi. Comback yapmasıyla Evgeni Plushenko' un  antrenörü Alexi Mishin ile çalışmaya başladığını vurgulamak gerek. Sanırım onla çalışması iyi de oldu.. Zamanla daha iyi anlayacağız. ) 





Serbest/ Uzun Programı;



Vee 2018 Olimpiyat yılı için hazırlanan programları ile sunumu ; Kısa program seçimi yine çok güzel. Kıyafet tercihleri de artık hoşuma gidiyor açıkcası :) Sadece eski yıllara göre biraz daha yavaş tempoda ve biraz tedirgin kayıyor oluşu dikkatimi çekiyor. En azından benim gözlemim öyle.. 


NHK Trophy' deki  Kısa Programı



Rostelecom Cup' daki Serbest Programı; 



ISU Biyografisi 



Detaylı bilgi linki için ;

http://www.isuresults.com/bios/isufs00004864.htm



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder