4 Kasım 2017 Cumartesi

Cup Of China 2017 ISU GP - Beijing - CHN

Yarışma 3-5 Kasım 2017 tarihlerinde yapıldı. Yeni bitti henüz yani taze taze :) Bu yarışmada açıkcası benim çok ilgimi çeken sporcular yoktu. Erkeklerde bile sadece Javier Fernandez vardı benim için ki o bile bu sezona hiç iyi başlayamadı ve kötü sonuçlar aldı maaleef. Gerçi seviye de çok yükseldiği için sürekli , bazı sporcular iyi olsa bile yetersiz kalabiliyor ve ya sunumlarını juriye sevdiremeyebiliyor. Böyle bir gerçek de var. Bir de çoğu zaman ülkeden ülkeye bazı ülkelere ön yargılarda olabiliyor. Ben bunu gözlemliyorum açıkcası. Bunun örneklerini ilerleyen zamanlarda veririm, gözlemlerime dayanarak..

Erkeklerde ;

1. Mikhail KOLYADA : Kolyada gerçekten altın sezonunu yaşıyor. Giderek yükselen bir grafik çizmişti ve sonunda zirveye ulaştı. Hak ederek de ulaştı. Tekniği güçlü olan sporcu sunumunu da güçlendirerek ve kendine güvenli duruşuyla bunu yansıttı ve istediğini aldı. Rus kanalından dinleyemedim ama Tatiana Tarasova anlattığı için orada, sanırım Kolyadayı izlerken ve anlatırken çıldırmıştır 😆 Mikhail' in sunumlarını izlemek insana keyif veriyor. Aynı zamanda Tatiana' nın da anlatışlarını ve tepkilerini dinlemek de öyle < her ne kadar Rusçadan hiç anlamasam da :)) >

Kısa programındaki müziğe ayrı bayılıyorum ve dikkatle izlerseniz jumplarda ne kadar yükseldiğini fark edersiniz. Adeta uçuyor. Uzun zamandır bu kadar yükseğe sıçrayabilen bir erkek sporcu görmemiştim doğrusu.. Bu yüzden ilk izlediğimde ağzım açık kaldı.

Kısa Programı:



Serbest Programı:

Serbest program müziği ve kıyafeti de yine güzel. Ancak burada fark edeceksiniz ki hatalar çok. Mikhail' in genelde sorunu bu oluyor. Kısa da iyiyse Serbestte hatalı, ya da tam tersi.. Ama seviyesi yüksek olduğu için yine puanları topladı ve kısa programdaki yüksek puanı nedeniyle de 1. sırayı alabildi, tabii diğerlerinin onu geçebilecek yapıda olmaması da eklendi.. 



2. Boyang Jin : Sevemediğim bir diğer sporcu. Çok sevimli, ve yine tekniği yüksek. Ama dengesiz bir grafik ve sunum eksiklikleri fazla..

Kısa Program : 



3. Max AARON : Amerikalı sporcuyu yine aynı sebeplerden sevemiyorum. Kendisi adeta jump makinası, ama ne müzikleri , ne kıyafetleri ne de sunumları yeterli ölçüde değil benim için. Hatta bedeni bile bence çok kalın kalıyor bence bu spor için. Ama Amerikanın vaz geçemediği isimlerden, bunun da jumplardaki başarısı nedeniyle olduğunu düşünüyorum. Eskiden böyle olan Kevin Van Der Perren vardı, jump makinası diye söylenirdi sunucular tarafından da.. Ondan önce de Timothy Goebel vardı yine Amerikalıydı. Şimdi de Max var.. 

Kısa Programı : 




5. Han Yan : Han Yan aslında insanı şaşırtabilen bir sporcu. Yenekli olduğunu kimse inkar edemez bence ve buzda bir enerjisi var. Ama bir türlü istenileni veremiyor. Ayrıca bu sene saç konusunda oldukça değişime gitmiş. Bu seneye mi özgü yoksa kalıcı mı bilemedim, yakışıp yakışmadığına da emin olamadım..  Kısa program müziği çok sevdiğim bir müzik. Sunum için de elinden geleni yapıyor.. 

Kısa Programı : 




Serbest Programı : 

Serbest programdaki müziğe ve kıyafete yine bayıldım. Ayrıca sunum detayları da güzel düşünülmüş özellikle adım dizileri çok güzel. Temizde kaymış aslında ama işte seviye çok yüksek olunca yetmiyor...





6. Javier Fernandez : Gelelim İspanyol kardeşimize. Ahh Javi.. Bence Javi'nin , yani zamanında 5 kez Avrupa ve 2 kez  Dünya şampiyonu olmuş yıldızımızın ( olimpiyat 4. lüğü de var ) sezonun ilk yarışında neden bu sonucu almış olmasının nedeni  sunumlarına aşırı yükleniyor olmasından dolayı Jumplarına yeterli güç kalmıyor olması. Sunum o o kadar detaylı ki onu tüketiyor ve jump a girerken stress ve enerji yoksunluğu onu hataya itiyor hele bir de sağlam oturmamış bir tekniği varsa bu açığa çıkıyor hemen. Javi önceden çok güzel dengeliyordu sunum ve teknik açıdan ama bu sene öyle değil. Ayrıca sunum açısından da fazla tekrar oldu ve bence bu bile Juriyi bir yerden etkiliyor. Dilerim diğer yarışmalarda bir an önce toparlar. Bu saatten sonra sunumları değiştiremez ama en azından enerji olarak dengelemeyi başarırsa bir şekilde kurtarır diye düşünüyorum. Umarım öyle olur yoksa Orser da çok üzülür bu duruma biz de.. Bu arada jumplarındaki hataları ben eski sporculardan Stephane Lambiel' in hatalarına benzetiyorum.. 

Kısa Programı : 




Serbest Programı : 

Ben açıkcası bu programını hiç sevmedim. Müzik, kıyafet ve sunum... Hiç biri uyum içerisinde değil gibi. Javi de mental olarak hazır olmadığı için sürekli hatalar gelmiş. Kim bilir belki o da müzik ve programlarla uyum hissedemedi o yüzden böyle oldu. Gerçekten bunun da önemli olduğuna fazlasıyla inanıyorum. 



8. Kevin Reynolds : Kanadalı sporcunun videolarını paylaşmayacağım daha fazla yer kaplamasın diye ancak ona da değinmeden geçemem. Biz kendisi ilk çıktığından beri ona çizgi film karakteri derdik. Videolarına bakarsanız gerçekten öyle olduğunu siz de düşünürsünüz bence. Çilli bir yüz, tupturuncu bir saç ve incecik biraz da uzun sivri bir burun düşünün :) Kevin ilk yıllarda gerçekten çok başarılıydı. Sonra bir sakatlık dönemi atlattı ve bir süre onu göremedik. Geri döndükten sonra da ne yazık ki eski başarısını ve kalitesini yakalayamadı. Bu yüzden sevenlerini üzüyor ama kendisi asla pes etmiyor. Pes etmemesi de güzel ama bir şeyler değişmiyorsa bazı yerlerden değişime başlamak gerek değil mi ??? 


Kadınlarda ; 

1. Alina Zagitova : Bu gencecik sporcu henüz 15 yaşında ama harikalar yaratıyor. Eurosport un ingiliz sunucuları onu yakın zamanın Olimpiyat şampiyonu olarak ilan ettiler bile :)  Kısa programında Black Swan i de yine çok güzel bir sunumla yansıtıyor. Jumpların kalitesi mükemmel, sanki yeterince zor değilmiş gibi bir de tek kol veya iki kol havada jumplarını atıyor. Ayrıca hem güzel bir kız hem de zarif bir kız. Buza çok yakıştığını düşünüyorum. Umarım ergenlik dönemine geldiğinde diğer RUS sporculara olan dağılma dönemi onda da olmaz.. Çünkü gerçekten Rusları en çok etkileyen durum bu kadınlarda. Erkeklerde ise sabitlenemeyen başarı yani istikrarsızlık.. 

Kısa Programı : 


Kıyafet harika ve giriş sunumu da harika :)






Serbest Programı : 





3. Elena RADIONOVA : Kendisi ilk çıktığı yıllarda rakipsiz olduğu için çok güzel sonuçlar aldı. Bu seneki programları da çok keyifli ve sunumu dolu dolu. Ama artık o kadar üst seviye rakipleri var ki kendisi gerçekten yer bulmakta zorlanır oldu. Ama bu gpde yine kürsüde yer almayı başardı. Videolarına youtube dan ulaşabilirsiniz. 

7. Elizaveta TUKTAMYSHEVA : Liza da yine aynı şekilde bir Rus sporcu olarak çıktığı dönemde hemen parladı, bazı sezonlarda çok güzel başarılar kazandı. 14/15 sezonunda hem Avrupa hem Dünya şampiyonası olarak çalıştırıcısı Mishin' i gururlandırdı. Ancak demin bahsettiğim ergenlik dönemi problemi yani daha doğrusu kadınsal gelişim dönemine girince o da dağılanlardan oldu. Sonrasında yine toparlamaya çalışıyor. Bu seneki programları yine keyifli programlar ama ne kadar yeterli orası tartışılır. En son 3A atan kadınlar arasına da girmişti ama bu yıl sanki ona da cesareti yok gibi.. Videolarına youtube dan bakabilirsiniz.. 

Çiftlerde ; 

1Wenjing SUI / Cong HAN



3Kirsten MOORE-TOWERS / Michael MARINARO


Buz Dansı : 

1. Gabriella & Guillaume FR : Fransız çifte bayılıyorum ! o kadar lirikler ki... Bedenlerini kullanmayı, her bir kıvrımlarını buzda kayarken bize hissetirmeyi çok iyi biliyorlar. Hele jest ve mimiklerle o bütün duyguyu iliklerimize kadar hissettirmeyi.. Ah bir de Guillaume' nin adını bir kere olsun doğru yazabilsem ve söyleyebilsem.. Ancak bu kadar zor bir Fransız ismi olabilirdi. Bu çift buzu bırakırsa bence kesinlikle salon dansçısı olmalılar.. Lirik dansa o kadar yakışıyorlar ki bunu hiç bırakmamalılar. Tabii ki diğer dansları da çok güzel yapıyorlar ama bahsettiğim dansda bir başka.. Bence hiç izlemeyenlerdenseniz mutlaka ama mutlaka diğer videolarına da göz atın. 

Kısa Dans : 



Serbest Dans : 

Koreografiye dikkat... 








Yorumlarım bu yarışma için bu kadar. Genel sonuç bilgisi istiyorsanız;

http://www.isuresults.com/results/season1718/gpchn2017/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder