14 Kasım 2017 Salı

Jason Brown ( USA )

      


Jason Brown... Bu kadar sevgi dolu, sempatik ve sürekli mutlu olmayı başarabilen kaç sporcu hatta kaç insan var acaba? İnsana, " Jason acaba hiç ağlar mı? " sorusu sordurtabiliyor mesela.. 

Sunumunu yaptıktan sonra puanlarını beklerken ki enerjisi, heyecandan gözlerini kapayarak ve antrenörlerinin ellerini tutarak puanını beklemesi Jason' un klasiklerinden. Bir de buz dışında yapmayı çok sevdiği coşkun dansları var tabii 😄

Onla ilgili dikkatimi çeken bir detay ise kısa programlarını hep hareketli müzikler tercih ederken , serbest programı genelde klasik müzik ağırlıklı ve slow müziklerden oluşuyor olması. Sanırım bu şekilde kendi enerjisini yansıtmayı seviyor. 

Artistik Buz Pateni sporunda Artistik kısmı buza en güzel, en başarılı yansıtabilen sporcular arasında. Sunumlarındaki detay gerçekten çok ince işlenmiş nakış işi gibi yansıyor bize. Her jumpa girmeden yaptığı bedensel gösterimler, zorunlu elementler arasındaki geçişler ve bir erkek olmasına rağmen hareketlerinde yansıtabildiği zarafet. Keşke tekniği de bu kadar mükemmel olabilseydi. Maalesef ki jumplarını/ atlayışlarını yeterli yükseklikte yapamıyor bence ve tekniğinde bir noktada ciddi sıkıntısı var ve bunu aşamıyor. O sıkıntıyı ben antrenör olmadığım için bulup da dile getiremem. Ama her şeyi tam olsaydı işte bence o zaman Jason hiçbir zaman kürsüden inmezdi ama maalesef,  Quad yani dörtlü atlayış bile hiç çıkaramadığı için, hatta zaman zaman 3lü atlayışlarında bile ciddi problemler yaşayabildiği için, ne yazık ki ilk 7 civarında bir sıralamada görüyoruz kendisini büyük yarışlarda. Ama ne olursa olsun kendisi yarışmaya devam etmeli. O buza gerçekten çok yakışan bir sporcu. Verdiği daha doğrusu yaydığı enerji muhteşem ve onu izlemek her zaman başka bir keyif. Onu gerçekten çok seviyorum. 

Onla ilgili bir küçük detay da kıyafetlerinde siyah rengi mutlaka ama mutlaka kullanıyor oluşu :) Ayrıca mavi ve mor renklerine de dönüşümlü olarak kıyafet seçimlerinde yer veriyor. 

Jason' u ben ilk İstanbul' da yapılan Bosphorus Cup yarışmasında birebir canlı gördüm ve izledim. O zamanlar o kadar da onun farkında değildim ne yazık ki ama orada da dikkatimi çekmiş ve takdirimi kazanmıştı.. Daha da gencecikti. Herkesin gözü onun üzerindeydi, özellilkle Japon sporcular ve aileleri onu dikkatle takip ediyordu. 


İstanbul 2012  sunumlarından; 

Kısa Programı :


Serbest Programı :



Galası :)




Kim bilebilirdi ki bu sezondan iki sezon sonra Jason kendi ülkesindeki Nationals yarışmasında River Dance ile muhteşem bir performans gösterecek ve adını tüm dünyaya duyuracak! Gerçekten onu o yapan sunumu oldu.  💓 

Ama önce 2013 yılındaki programlarına göz atalım ;

Teb' deki kısa programı



Nationals yarışmasından Serbest Programı 




Veee Gelelim muhteşem sunumu ve performasıyla 2014 River Dance programına ; Bu programı öyle bir programı oldu ki Türkiye' de bile 3-4 gazetede haberi yapıldı. Buna gerçekten inanamamıştım.. 



2015 yılı Nationals programları :


Kısa Program:



Serbest Program : 



2016 Nationals Programları 

Kısa Programı : 



Serbest Programı : 



2017  Dünya Şampionasındaki performansı : 

Kısa Programı : 




Serbest Programı : 


2017 / 2018 programları :

Skate Canada' daki Kısa Programı :



Serbest Programı : 




Jason gala programlarında da her zaman eğlenceli programlar sergiliyor. Bir kaç gala gösterisini de eklemeden geçemeyeceğim. Tüm enerjisini ve doğal halini o programlarında gösteriyor bize :) 











ISU' daki biyografisi :



Daha fazla bilgisi için ;

http://www.isuresults.com/bios/isufs00012123.htm

1 yorum:

  1. Senin kadar yakın takip edemesem de, bu şirin çocuğu seviyorum. Güzel derlemişsin, emeğin için teşekkürler Canım <3

    YanıtlaSil