5 Aralık 2017 Salı

Junior GPF 2017 Öncesi ( Erkekler & Kadınlar ) - Analiz

Bu başlıkta Juniorda Finali kazanan sporcuları biraz tanımak adına, daha önceki GPlerde veya yarışmalarda gösterdikleri performanslarını değerlendireceğim ve paylaşacağım.

Erkeklerde ,

Alexey EROKHOV RUS ; Tekniği iyi görünse de sunum açısından eksiklikleri var gibi hissettim. Bedenini kullanmada biraz sorunları var gibi yani yeterince esnek değil gibi..







Alexei KRASNOZHON USA ; Kısa programı bildiğimiz, aşina olduğumuz bir sunum aslında. Yine de sunumu başarılı diyebiliriz. Serbest programında da koreografik detayları kullanıyor ancak teknik hatalar göze batıyor. Yine de başarılı bir sporcu. 








Camden PULKINEN USA ; Kısa programdaki sunumuna bayıldım. Beden dili kullanımı çok güzel, çok esnek. Kıyafet ve müzik seçimi de gerçekten güzel.. Serbest programında yine kıyafet detayları dikkatimi çekti. Ayrıca sunumundaki zarafet ve detaylar güzeldi. Hem teknik ( hataları olsa da ) hem sunum açısından başarılı bir sporcu geliyor diye hissediyorum. Ayrıca serbest programındaki bitirişe dikkat !!






Mitsuki SUMOTO - JPN ; Kısa program sunumu hem teknik olarak hem koreografi olarak başarılı. Tekniği kuvvetli bir sporcu. Japonların belli bir stili oluyor sanki ve bu sporcu da o stilde kayıyor. Sunumunu yani koreografik özellikleri daha da geliştirirse güzel sonuçlar elde edecektir..








Makar IGNATOV - RUS , Biraz eksiklikleri olan bir sporcu olduğunu düşünüyorum. Teknikte ve sunumda sıkıntılar yaşıyor ama yine de başarılı. Özellikle sunum kısmında ciddi eksiklikleri var.





Andrew TORGASHEV - USA ; Kısa programı hem teknik açıdan ( hatası olsa da ) hem de sunum açısından çok güzel, dolu dolu. Vucudunu kullanış şeklini sevdim ki bu genelde Amerikalı sporcularda oluyor. O zarafeti yakalayabiliyorlar genelde. Andrew de bu açıdan başarılı bir sporcu. Serbest programında paylaştığım videoda epey hatalı kaymış ancak Moulin Rouge' da güzel bir koreografi yakalamışlar. 






Genç Kızlarda ; 

Evet Rus ambargosu uygulanmış olan bu kategoride tam 5 Rus sporcu 1 Japon sporcu bulunuyor. Bu detay gerçekten bir çok şey yansıtıyor bize. Rusların bu sporda ne kadar başarılı olduğunu, özellikle Eteri Georgevna' nın kurmuş olduğu okul/klup gerçekten bu başarı çıtasını fazlasıyla yükseltti. Bu yüzden takdiri hak ediyorlar.. 

Alexandra TRUSOVA - RUS :MUHTEŞEM! hani tek kelimeyle özet bu.. Ne söylesem az bu genç yıldız için. Çok büyük bir star geliyor bir aksilik yaşamazsa. Zarafet, müzik seçimler, kıyafet seçimleri, koreografinin dolu dolu oluşları, bedenini , mimiklerini kullanışı, tekniği... Üstelik daha 13 yaşında inanılmaz bir yıldız. Onu izledikçe heyecanlanıyorum gerçekten. Seniorlara geldiğinde ortalığı kasıp kavuracak.. Umarım bir an önce de gelir :) 






Diğer Rus sporcular için de ayırt edebileceğim çok fazla bir söz yok aslında. Bu yüzden sadece performanslarını paylaşıyorum.

Sofia SAMODUROVA - RUS ;







Alena KOSTORNAIA- RUS ;







Daria PANENKOVA - RUS ;






Anastasia TARAKANOVA - RUS ; Kıyafet detayları dikkat çekici :) 






Rika KIHIRA - JPN ; Yine çok zarif bir sporcu karşımızda. Kısa programında; Müziğindeki farklı ritm ve geçişler, kıyafetindeki asalet ve şıklık, buza yakışması ve beden dili... Teknik ve sunum muhteşem.. Spinlerine ayrı bayıldım; hem teknik puan açısından yüksek hem de zarafet açısından çok güzel yansıtıyor. Beni gelecek için heyecanlandıran bir başka sporcu daha.. :) ( Serbest programında hatası olsa da yine de başarısı yadsınamaz... )








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder