5 Aralık 2017 Salı

ISU Grand Prix of Figure Skating, Bridgestone, Skate America 2017 / 2018

ERKEKLER

Erkekler kategorisinde Maxim Kovtun' un çekilmesi ve İsraillli Daniel Samohin' in de çekilmesiyle ilk 3 listesi gelişti diye düşünüyorum. Maxim gerçekten bu sezona hiç de iyi başlayamadı. Rusya' nın iyi bir şekilde temsil edilmesi sıkıntıya giriyor son yıllarda erkekler kategorisinde. Ancak Sergei Voronov yaşına rağmen bu sorumluluğu yüklenmiş durumda ve Rusların yüzünü de bir tek o güldürebiliyor diyebiliriz. Tabii kadınlar kategorisinde RUS' lar her zaman etkili olmayı sürdürüyor.

1. Nathan CHAN USA ( 275 Puan )

Kısa Programı (104.12 )


Serbest Programı (171.76 ) 




2. Adam Rippon ABD ( 266 Puan ) ; gerçekten sezona bomba gibi başladı. Önceki yıllarda hep hatalar yaptığından istediği sonuçları alamıyordu ancak bu sezon zirvelerde yer alarak tamamlıyor yarışmaları. Dolayısıyla Amerikalıların da gözdesi oluyor çünkü ne yazık ki Jason önceki yıllara göre sıkıntılı durumda. Serbest programda Nathan' ı geçmesine rağmen toplam puanda yetişemediği için 2. lik ile bitiriyor. Bu sezonki program koreografileri de bence farklı tarzda. 

Kısa Programı ( 89.04 ) 



Serbest Programı ( 177.41 ) 




3. Sergei Voronov RUS ( 257.49 )

Kısa Programı ( 87.51 ) 

 


Serbest Programı ( 169.98 ) 




4. Boyang Jin

5. Han Yan 

Bu yarışmada üzen isim de Kevin Reynolds oluyor. Ne yazık ki kendisi artık istenilen performansı veremiyor bir türlü ve bu nedenle de sonlarda yer almaya devam ediyor.. 

Daniel' in sakatlanma anı çok konuşulduğu için onu da eklemeden geçemeyeceğim.. 




KADINLAR;

Kadınlarda bence en üzücü ve beklenmedik durum Ashley Wagner için yaşandı. Kısa programı hatalarla tamamlayınca gerilerde yer aldı ve sonrasında serbest programda bir kaç hatalı jump sonrasında programını yarıda kesip ayrıldı pistten. Bu durumu kendi ülkesinde yaşayınca biraz tepkiler de aldı ancak sonuçta önemli olan sporcuların sağlığı. Bu spor sporcuyu bedensel olarak çok hırpaladığı için belli zamanlarda ve hiç beklenmedik anlarda sporcularda sakatlık yaratıyor dizlerde ve lenflerde. Özellikle 4 lü atlayışları deneyenler veya kadınlarda 3a ları çalışanlarda bu durum fazlasıyla görülüyor. Ashley üzerken , Brendy Tennel çıkış yaparak ben de bu yarışta varım dedi ve Amerikalıları mutlu etti. 

1. Satoko Miyahara JPN ( 214.03 ) ; Uzun bir süredir istediği performansı yakalayamıyordu ancak bu sezon onun için de çok güzel devam ediyor. Programları koreografi olarak çok güzel. Sorun yaşamadan da sunumlarını tamamlayınca başarısı 1. likle taçlandırıldı. 

Kısa Programı ( 70.72 ) 

 

Serbest Programı ( 143.72 ) - ( Japon sporcularda Japon çalıştırıcıları onları piste göndermeden önce olumlama sözleri ve işaretleri yaparak piste göndermeleri hep dikkatimi çekiyor. Kendi geleneklerine her yerde/alanda bağlılar ve de kullanıyorlar :) ) 




2. Kaori Sakamoto JPN ( 210.59 ) ; Genç sporcu bu yarışmada kendini kanıtlama fırsatı buldu. 

Kısa Programı ( 69.40 ) 



Serbest Programı ( 141.19 ) 




3. Brandy Tannel USA ( 204.10 ) 

Kısa Program ( 67.01 ) Kısa programı 4. olarak bitirdi. Ne kadar aratsam da Youtube' da videosunu bulamadığım için buraya ekleyemiyorum. Sanırım yine hak ihlaline giren durumlar olduğu için olanlar kaldırıldı.. 

Serbest Program ( 137.39 ) 




Kadınlarda bizi bekleyen bir diğer süpriz Serafima SAKHANOVICH oldu. Çünkü Coach' ı olarak yani çalıştırıcısı olarak Evgeny Plushenko yanıbaşındaydı. Evgeny' i ilk kez bu sezon coach olarak görmeye başladık. Kendisi Angel of Plushy adında bir kulüp kurarak minikleri çalıştırmaya başladı ve seniorlerden de bir kaç kişiyi alarak kendini göstermeye başladı. Serafima da bu yarışmada başarılı performanslar göstererek Evgeny' i utandırmadı 😊💓

Kısa Programı ( 66.28 ) 



Serbest Programı ( 123.47 ) 



Toplamda 5. bitiriyor Serafima.. 

Ashley Wagner her ne kadar çekilmiş olsa da, kısa programdaki eksik performansını ve de serbestteki çekilme anını görebilmeniz adına paylaşıyorum. 

Kısa programı 



Serbest Programı ( Çekilişi ) 



ÇİFTLERDE; 

1. Aljona SAVCHENKO / Bruno MASSOT Alman çift beklediği sonuçları bu sezon elde ediyor.. 



Kısa Programları 



Serbest Programları 



BUZ DANSINDA;




Kısa Dansları 



Serbest Dansları 



Bazı sporcuların performans videolarını daha önceki yarışmalarda eklediğim için tekrar eklemiyorum. Fazla yüklü olmaması adına. İzlemek istiyorsanız youtube kanalında isimlerini copy paste yaparak ve yarışmanın adını da kopyala yapıştır yaparak ulaşabilirsiniz. 


Skate Amerika da bazı sporcular adına sıkıntılar dolu olarak bitti. Skate America' nın tamamlanmasıyla da ISU GP Final' ine katılmaya hak kazanan isimler netleşti. Bu bilgileri bir başka başlıkta paylaşacağım. Skate America ile ilgili sonuç sayfası için ve daha detaylı bilgi görmek için 

http://www.isuresults.com/results/season1718/gpusa2017/ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder