11 Mart 2018 Pazar

Dünya Şampiyonası Dünya Rekoru Gencecik Bir Kadın Sporcudan

Dün tarihi bir başarıya imza atıldı. 10.03.2018 tarihinde Bulgaristan Sofia da yapılan Dünya Şampiyonasında Eteri' nin öğrencisi Alexandra Trusova bir çok ilke imza attı ve tarihi başarı kazandı. Programında 2 4 lü ( quad ) atlayışı temiz yapan sporcu, 3lü 3lü atlayış kombinasyonunu 3 kere yapan kadın sporcu, bunların hepsini temiz çıkarabilen kadın sporcu olarak daha 13 yaşında rekorların sahibi oldu.

Tüm dünya gibi ben de şok içerisinde izledim ve bir kere daha hayran kaldım. Umarım bu kalitesini ve başarısını uzun yıllar devam ettirir..

Programının özeti şöyleydi ;

4S
4T
FCSp4
StSq4
3Lz
3F+1Lo+3S
3Lz+3Lo
3F+3T
2A
CCoSp4
FCCoSp4



Bu gencecik başarılı sporcunun performansı :





10 Mart 2018 Cumartesi

2018 Artistik Buz Pateni Dünya Gençler Şampiyonası

Evet , gençler yine harikalar yaratmaya devam ediyor ve başarılar bitmiyor. Seviyeler hep yükseliyor. Daha ne görebiliriz ki dediğimiz anda bizi yanıltmaya devam ediyorlar ki ben bu durumdan çok mutlu oluyorum açıkcası.

Bu konuda yine Ruslar başı çekiyor tabii ki ama Japonlar da geri kalmıyor. Amerikalılardan da yeni yetenekler geliyor tek dileğim kalıcı olabilmeleri.

Bu sene ülkemizi erkeklerde Başar Oktar, genç kadınlarda ise Guzide Irmak Bayır temsil ediyor. Başar Oktar ne yazık ki tam anlamıyla 1 puanla serbesti kaçırdı ancak seviye çok yüksekti , Başarın aldığı puan da hiç hafife alınacak bir puan değil o yüzden kendisini tebrik ediyorum.

Dünya Şampiyonasında , gençlerde en dikkat çeken isimler ; Erkeklerde : Rus Alexey Erokhov,  Amerikalı Alexei Krasnozhon , Amerikalı Camden Pulkinen, Genç Kadınlarda : Rus Alexandra Trusova , Rus Alena Kostornaia , Japon Mako Yamashita , Japon Rika kihira, Japon Yuhana Yokoi ve Koreli Young You dikkat çeken isimler. Özellikle Alexandra' nın tekniği ve sunumu müthiş. Karakter olarak da çok sevimli biri ve buza çok yakışıyor. Çok değişik bir enerjisi var .Çiftlerde yine Rus sporcular ilk üçü bırakmazken buz dansında Rus ve Amerikalı sporcular  çekişmesi var. Ama onları çok fazla takip edemediğim için size şuan bir isim önerisinde bulunamıyorum.

Yarışmalar tamamlandığında bu başlığa ilk üçlerin performanslarını da ekleyeceğim.

Takipte kalınız :)

2018 Artistik Buz Pateni Kış Olimpiyatları


Feb 09 - Feb 25, 2018 PyeongChang /KOR



Evet nereden başlamalı ? Bazı isimlerin sakatlık korkusu nedeniyle takım yarışmalarına katılmadığını vurgulayabiliriz. Öte yandan gerçekten kaliteli bir olimpiyat yarışları izledik. Seviye yüksek ve hemen hemen herkes formundaydı tabii Amerikalıların gözdesi Nathan Chan dışında. Nathan kısa programında hiçbir elementi yapamayarak yani neredeyse hiçbirini, herkesi çok şaşırttı. Şoke etti. Ancak bu sporun bir diğer güzel yanı kötü olan sporcuyu yermek değil aksine daha çok desteklemektir. Bunu bence başka hiçbir sporda göremeyiz. Seyirci de , sevenleri de, Amerikalılar da öyle bir destek verdi ki serbeste kendini toparladı ancak tabii ki kürsüye yetmedi. Onun için çok sarsıcı olmuştur eminim ki sonuçları gördüğümde ben bile sarsıldım. Umarım iyi bir ders niteliğinde kendini geliştirmek için kullanır bu sonucu.

Öte yandan genel sonuçlar aslında beklediğimiz gibiydi. Ben sadece çiftlerde Alman çift Aliona' ların 1. bitirmesine çok şaşırdım. Nasıl bir azimdir bu o yaşta. Üstelik asıl partneri bıraktıktan sonra 2 yıl katılamamıştı ve yeni bir partner bulup, hemen uyum sağlayıp hızla yükseldiler ve ilk olimpiyatlarında da birinciliği ulaştılar üstelik en güçlü rakipleri çinli çift SUI & HAN iken. Ki onlar benim de favorimdi açıkcası. Çünkü gerçekten her anlamda artistik olarak olsun teknik olarak olsun sunumlarına her şeyi yansıtabiliyorlardı ve teknik olarak da bir o kadar güçlülerdi. Koreliler sanki biraz Almanlara ve Kanadalılara torpil geçtiler gibi hissediyorum. Çünkü bir diğer beni şaşırtan sonuç ama tabii ki beklenebilir sonuç Buz Dansında Tessa ve Scott un az bir puan farkla Papadakis & Cizeron çiftini geride bırakmaları oldu. Diğer gplerde Fransız çift önde iken Olimpiyatlarda Kanadalı çift 1. liğe ulaştı ( veya ulaştırıldı ). Hem de gerçekten az bir puan farkıyla.. Bu kadar her daldan bahsetmişken de kadınlara değinmeden de geçmeyelim. Ama şaşırtan bir sonuç olmadı. Alina özenle hazırlanmış teknik ağırlıklı ama sunumdan da eksik bırakılmayan programıyla 1. liği elde etti. Evgenia 2. lik te iken şaşırtıcı güzel sonuç Osmond dan geldi ve 3. lük kürsüsüne yerleşti. Açıkcası burada bir diğer önemli sonuç yaşına rağmen başarıların peşini bırakmayan Carolina Kostner' den geldi. Olimpiyatları 5. bitirerek sanırım en mutlu isim o oldu. Amerikalılar ise bekleneni veremeyerek biraz hayal kırıklığı yarattılar desek yanlış olmaz sanırım.

Bir diğer nokta ise ülkemizi temsil eden tek temsilcilerimiz Buz Dansında sevgili Alper & Alisa başarılı programlar sergileyerek tarihte ilk defa serbest programa da kaldılar ve 19. sırada da bitirerek büyük bir ilke imza attılar. Bir çok kişi tarafından da bu başarıları duyuruldu ve biz de bir kez daha gururlandık, onurlandık. Kendilerini bir kere daha tebrik ediyorum.

 Olimpiyatlar bu şekilde geride kalırken ne yazık ki videoları sizlerle paylaşamıyorum. Çünkü hepsinin telif hakkı bulunduğu için her yerden kaldırıldılar. Bunun yerine sonuçların görsellerini paylaşmaya karar verdim.


KADINLAR : 





ERKEKLER : 




ÇİFTLER: 




BUZ DANSI :





Sonuç Sayfası Linki :

http://www.isuresults.com/results/season1718/owg2018/

7 Şubat 2018 Çarşamba

2018 Olmpiyatlarına Başlamadan, Genel Bakış

Erkeklerde : 


- Yuzuru Hanyu yakın zamanda ciddi bir sakatlık geçirdi. Bu durum sebebiyle 4CC yarışmasına katılmadı. Brian Orser geçenlerde onun, olimpiyatlarda yüzde yüz performans kullanacağını vurgulasa da , Takım yarışmasına katılmama ihtimali olduğunun gündeme gelmesi kafalarda tekrar soru işareti yaratıyor. Bu sebeple en güçlü aday Nathan Chan olarak gösteriliyor. Düzenli bir yükseliş grafiği var ancak bence tekniği güçlü olsa da sunum açısından zayıf. 4 lü makinası kendisi ve buna güveniyor.

- Javier Fernandez bu yıl Avrupa da yine şampiyon oldu ama tertemiz program kayarak değil, onu zorlayacak isim olmadığı için şanslıydı. Javierde teknik sıkıntılar artmaya başladı. Bu sebeple o da riskli durumda.

- Deniss Vasiljevs, Staphane Lambiel' in öğrencisi. Giderek artan başarısı var, Avrupa da kısayı 3. sırada bitirdi , serbestle toplamda 4. sırada yer aldı. Temiz kayarsa güzel sonuçlar alabilir.

- Boyang Jin, yine adaylardan biri. Güçlü tekniği olsa da istikrarlı bir sunumu yok. Ama Kore de şansı yakalayabilir.

- Shoma Uno evet her açıdan başarılı ama çok da hırslı bir sporcu. Genelde kısayı temiz kayarsa serbestte hatalar geliyor. İkisini de eksiksiz kaydığı nadir oldu. Yine de Koreliler onu destekleyecektir ve o da en iyi savaşını verecektir.

- Adam Rippon, bu sene en iyi yılını yaşıyor. Temiz kaydığı zaman o da üstlerde yer alabilir.

- Dimitri Aliev, Juniorlardan yeni çıkan, başarılı ve Rusların yeni gözdesi bir genç. Avrupa ş. da 2. bitirdi. Rusların en önemli umudu. Mikhail Kolyada' da öyle ama hatalı kaydığı için genelde, Olimpiyatlarda temiz kaymadığı taktirde gerilere düşecektir.

- Misha Ge, bu yıl hem babası hem de Alexie Mishinle çalışıyor. Programları çok güzel ama Quadları / 4 lüleri olmadığı için gücü üst sıraya yetmesi zor. Ancak yine de bu yıl katıldığı bir yarışmada ilk defa 3. lük alarak madalyasını aldı ve 4 CC de de üst sıralarda yer aldı.

- Patrick Chan ise her ne kadar başarılı bir sporcu olsa da eski gücünde olmadığını, beklenen başarıları alamadığını görüyoruz.

- Bu yıl Avrupa Şampiyonası erkekler için pek temiz geçmedi. Daha çok en az hata yapanın kazandığı bir yarışma oldu. Şimdi Japon ve Amerikalıların da olduğu yarışma neleri değiştirecek diye merakla bekliyoruz.


Kadınlarda ;
Eteri Tutberidze ( eski buz dansı sporcusu ) Rusya' da kurduğu okul inanılmaz öğrenciler yetiştiriyor. Sergei Dudakov ve Danil Gleykhenguaz la müthiş bir ekip oldular. Zamanında Julia Lipnitskaya' yı , Evgenia Medvedeva' yı da onlar çalıştırdı. Şimdi yeni juniorlardan gelen ve gelmekte olan inanılmaz yetenekli rus sporcular var.

- Alina Zagitova yeni genç yıldız. İlk Avrupa Şampiyonasında altın madalyayı kazandı. Evgenia ile aralarında rekabet kızışmış oldu böylece. Ne olacağı merak ediliyor.

- Carolina Kostner geri dönüş yaptığından beri Alexie Mishin ile çalışmaya başladı ve bu ona iyi geldi. Zamanla eski gücünü topladı ve Avrupa da 3. lüğe kadar yükseldi. Tabii yine Rus antranörü olması ve yarışmanın Rusya da yapılıyor olması da etki etmiştir ama gerçekten hak ederek de aldı. Programları ve sunumları da hem özgün hem güzel.

- Kadınlarda diğer isimlerin ne yapacağı belli olmuyor. Amerikalılar çok dengesiz performans gösteriyor ama oradaki umut yeni yıldızları Bradie Tennel. Gp lerde ve ulusalda çok güzel bir başarı yakaladı. Ashley Wagner ise tam bir hayal kırıklığı yarattı. Hataları yüzünden gp finallerine bile katılamadı ve bu yüzden olimpiyatlara da hak kazanamadı.

- Japon sporcuların da güçleri var , Kore de olduğu için yarışma, temiz kaydıkları taktirde onlar da iyi sonuçlar alabilir ancak Ruslar daha ön planda.


Çiftlerde ; 

- Evgenia & Vladamir çifti çok güçlü. Altın madalya kazanacak gözüyle bakılıyor.

- Alman çift Aliona ( eski dost 😊 ) ve Brıno da yine güçlü bir çift. Her zaman başarılılar ve programları da güzel.

- Fransız çift Vanessa & Morgan en sevilen programlarını sunuyor bu sezon. Bazen hatalı olabiliyorlar ama yine de ilk 4 te yer almaları yüksek ihtimal ki Avrupa da zaten biraz hakları yendi bu yıl. Ama gelen ufak bir hata da bunu tetikledi.

- Kanadalı Meagan & Eric ise bu sezon pek iyi değiller ama geçmiş torpilleri avantaj sağlayabilir.

- İtalyan Valentina ( bir kaç sene önce çiftlere geçiş yapmıştı teklerden ) ve Ondrej çifti de sevilen bir çift. Onlar da kendilerinden bahsettireceklerdir.


Buz Dansı :

- Tabii ki öncelikle sevgili Alper ve Alisa bizim tek ve biricik temsilcilerimiz. Onlara gönülden başarılar diliyorum. Avrupayı 13. sırada tamamlamışlardı. Rusya onların da 2. yuvasıydı. Bu sene serbest programları Mısır teması üzerine kurulu. Dilerim en iyi performanslarını gösterirler.

- Buz dansında büyük heyecan olacak. Kanada mı Fransa mı sorusu. İki farklı ve güçlü program var. Tessa ve Scott çifti Moulin Rouge ile kayıyor serbestte. Gerçekten etkileyiciler. Ama Fransız çift Gabriella & Guillaume onları, Spikerlerin de Magical Program diye adlandırdıkları Moonlight Sonata ile geçmişlerdi. Gerçekten seyirciyi de hakemleri de büyülüyorlar bence. Bu sebeple olimpiyatlar için en büyük aday Fransız çift.

- Anna ve Luca yine eski biricik dostlarımız bu sezon güzel başarılar elde etseler de Olimpiyatlara pek güçleri yetmeyecek gibi.

- Ekatarina Bobrova ve Dimitri Soloviev' in yine muhteşem serbest programları var. Görmeyen bir kızın aşkını anlatıyorlar. Rusya Ulusal da program bitiminde antronorleri olan Zhulin' i de hüngür hüngür ağlatmışlardı ve bu da çok konuşulmuştu.

- Amerikalı sporcular yine üst sıralarda yer alacaklardır diye düşünüyorum. Özellikle Shubitani kardeşler de hep iyiler ve sevenleri de çok. İstikrarlı bir başarıları ve güzel performansları oluyor.

- Piper & Paul çifti de her zaman özgün ve farklı programlar sunuyorlar. Seyirci çok sevse de hakemler bir türlü hak ettiklerini veremedi. Ama yine de dikkat çekeceklerdir.


---> Bir unutmamız gereken nokta bu yıl Rusya Milli Sporcularının Olimpiyat komitesi tarafından bayrakla çıkamayacaklarını duyurmaları oldu. İstenirse bağımsız olarak Olimpiyat bayrağı altında çıkabileceklerini söylemişlerdi. Putin' in ne karar vereceği merakla beklenirken , gecikmeden, sporcularnın bağımsız yarışabileceklerini, ne olursa olsun onların RUS sporcu oldukları gerçeğini değiştirmeyeceğini belirtti. Putin' in izni beni şaşırtıp taktirimi kazanırken , Olimpiyat komitesinin bu saçma kararının ne kadar zarar vereceğini düşündükçe çok üzülüyorum. 2014 Sochi Olimpiyatları Skandalı yüzünden yeterince bir çok ceza verilmişken şimdi, haksız yere temiz olan, bir hatası bulunmayan, hiçbir şeyden haberi olmayan sporcuları da zedelemeye yönelik bir hareket oluyor bu. Sanki sonsuza kadar banlanacaklarmış hissi yaratıyor benim üzerimde bile. Tüm bunların üstüne bir de daha çok yakın bir zamanda Buz Pateni sporcularından, çiftlerde Ksenia, buz dansında ise yine Rus çiftten Ivan Bukin ( Alexandra' nın partnerine ) katılım yasağı geldi..  İnsanın şaşırmaması gerçekten elde değil.. Olimpiyat komitesinin bu sert ve anlaşılmaz tutumu böyle devam ederse ciddi sıkıntılara sebep olabilir diye düşünüyorum..

Son ekleyeceğim not ise 2018 olimpiyatlarını TRT den de ve sevgili Zafer Akyol' un sesiyle de izleyebileceğiniz. Açılış töreni 9 u cuma günü 14:30 itibariyle verilecek. Buz dansında sporcularımız da olması nedeniyle hem kısa dans hem serbest dans verilecek, diğer dallarda ise serbest programlar verilecek. Dilerim çok güzel, sorunsuz bir yarışma olur ve keyifle, rahatça izleyebiliriz.

Sevgiler..

Ayşe Görkem ERDURSUN

2018 Olimpiyatlarına 2 Gün Kala

Büyük heyecan geldi sonunda. Katılımcı listelerini ve önemli videoları buradan paylaşacağım. Her biri çok değerli olan sporcuların, kazanmak için yüzde yüz performans gerektirdirdiği bir yarışma bu. Olimpiyat madalyasının yeri bambaşkadır. 4 yılda bir şans doğar ve her zaman üst üste, aynı kişiyi bulması da çok zordur. Bu nedenledir işte önemi ve kalitesi. İzleyenler için de ayrı bir keyiftir. Dilerim seviye beklediğimizden de yüksek olur ve heyecanla izleriz.  Ülkemizi tek temsil edecek isimler olan ( buz dansı çiftimiz ) Alper Uçar ve Alisa Agafonova' ya da bu gurur için teşekkürler ve gönülden başarılar dilerim.

Not: Olimpiyat yarışmalarında ayrıca takım yarışması yapıldığını da hatırlatalım.


KATILIMCI LİSTESİ  

ERKEKLER:






KADINLAR : 





ÇİFTLER : 





BUZ DANSI:







TAKIM YARIŞMASI : 






Listeler bu şekilde. Umarım sonradan sakatlıklar nedeniyle çıkanlar olmaz. Gelişmeleri elimden geldiğince güncel olarak paylaşacağım. Takipte kalmanız dileğiyle.. 

Tüm katılımcılara başarılar dilerim. 

6 Şubat 2018 Salı

Artistik Buz Pateni 2018 Avrupa Şampiyonası

2018 Avrupa Şampiyonası beni bazı durumlarda düşündürttü açıkcası. Şampiyona' nın Rusya' da yapılması zaten yeterince düşündürtücüydü, çünkü 2014 Olimpiyatları skandalı tüm dünyada büyük yankı bulmuşken yine bir olimpiyat yılında, bir Avrupa Şampiyonası Rusya' da yapılıyordu. Sonuç olarak da bu yarışmada bir çok RUS kürsüde yer aldı. Evet hak ederek de alanlar vardı ama 2. ve 3. lükte ciddi anlamda adam kayırmalar da söz konusu oldu bence.

Beni düşündüren diğer bir nokta gelinen seviye. Kadınlarda çıta fazlasıyla yükselirken erkeklerde ise en az hatalı kayanın kazandığı yarışmaya dönmüş olması biraz üzmeye ve bazı şeyleri analiz etmeye yönlendiriyor beni.. Hakemler de bence bu yüzden taraflı olmaya başlıyor, puanlamalarına bunu yansıtıyor.

Öte yandan bir diğer konu çıtanın bu kadar yükselmesiyle sporcuların giderek artan, çoğalan ve sıklaşan sağlık sıkıntıları. Bedensel yani kemik yapısına dayalı sıkıntıları peş peşe Evgenia Medvedeva ve Yuzuru Hanyu gibi güçlü sporcularda patlak verdi. Ama bir diğer hastalık çeşidi var ki yaygınlaşan , o da anaroksi ( yeme bozukluğu hastalığı ). Bence gerçekten bazı şeyler düşünülerek bir düzenleme getilebilinir sporcular ve sağlıkları için. Sağlık bence her zaman en önemli olan olmalı. Başarı da zaten sağlıkla gelir..

Sonuçlara geçecek olursak ;


Erkeklerde ; 






Notlar : Dediğim gibi çok tertemiz diyeceğimiz programlar yoktu. Dimitri Aliev' in 2. liği beklenmedik şekilde geldi, daha ilk Avrupa Şampiyonasında. Kolyada' nın kürsüde olması da ilk oldu ama tabii ki iki sporcu da ülkelerinde olma avantajından da iyi faydalanmış oldu. Dimitri gerçekten güçlü tekniğini gösterdi. Deniss ilk defa tam tekniğini ve performansını göstererek Stephane Lambiel' i de gururlandırdı. Bir diğer vurgulamak gereken ilk defa bu yıl, Avrupa Şampiyonasında bir Türk sporcumuz serbest programa kalmaya hak kazandı ve toplamda 23. bitirdi Burak Demirboğa. Bunu da hak etti gerçekten. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Perdormanslar,

1. Javier Fernandez, kısa ve serbest







2. Dimitri Aliev ; Kısa ve Serbest










3. Mikhail Kolyada : Kısa ve Serbest








4. Deniss Vasiljevs : Kısa ve Serbest










Kadınlarda ,




Notlar : Kadınlarda ilk defa Evgenia geçilmiş oldu ve bunu Alina sonuna kadar hak eden bir sporcuydu. Tertemiz, güçlü bir teknik , farklı bir sunumla ben buradayım dedi. Balarina on ice diyebiliriz onun için. Özellikle Red Balarina onun için çok kullanılan atıf oldu. İlk Avrupa Şampiyonasını da sonuna kadar hak ederek kazanmış oldu. İtalyan Carolina Kostner da hala bu yaşta ne kadar önemli bir sporcu olduğunu kanıtlamış oldu bence.


Performanslar : 


1. Alina Zagitova : Kısa ve Serbest









2. Evgenia Medvedeva : Kısa ve Serbest 









3. Carolina Kostner : Kısa ve Serbest 









Çiftlerde ; 






Notlar : Sanırım ilk defa çiftlerde, ilk 3 ü RUS' lar kapatarak, tavladaki terim gibi " Okullar Tatil " dediler. Şaşırdık mı hayır? özelilikle ilk iki çift zaten her zaman başarılı ve üst sıralarda yer alan sporcular ama ilk üçün rus olması... Ne demek istediğimi anladınız bence.. Özellikle bence Vanessaların biraz hakkı yendi. Tamam hata da yaptılar ama...


Performanslar : 

1. Evgenia Tarasova & Vlademir Morozov : Kısa ve Serbest










2. Ksenia Stolbova & Fedor Klimov : Kısa ve Serbest 









3. Natalia & Alexander kısa & serbest 










4. Vanessa James & Morgan Cipres : Kısa ve serbest p. 











Buz Dansında ; 






Notlar: Fransız çift yani Gabriella ve Gulliaume, gerçekten büyülüyorlar. Birbirlerine uyumları ve müzikle uyumları bu kadar mükemmelken bir de teknik seviyeleri yüksek olunca izleme resmen yani bambaşka bir şeye dönüşüyor, seyir keyfi oluyor. Dalıp gidiyorsun izlemeye ve büyülenmeye.. Spikerlerin de dediği gibi magical.. Onlar hep kaysın , yıllarca kaysın ve bizi bu keyiften mahrum bırakmasınlar lütfen..  Buz dansında şanslı bir diğer çift ama bence hak ederek 3. sırayı alan Bukinler oldu. Rus çift çok emin adımlarla yükseldi ve daha bu sezon en başından beri biz kürsüdeyiz artık demeye başladı. Ve ilk madalya da Avrupa da geldi.. Devamı da gelir umarım. Ekatarinaların muhteşem bir serbest dans koreografisi ve sunumu olduğunu tekrar tekrar vurgulayacağım. Lütfen detaylara dikkat edin..Çünkü güzellikler detaylarda saklıdır. 

Milli sporcularımız Alper ve Alisa da 13. sırada ( güzel bir sırada ) tamamladılar. Onları da tekrar tebrik ediyorum..

Performanslar ; 


1. Gabriella & Gulliaume : Kısa & Serbest








2. Ekatarina & Dimitri : Kısa ve Serbest 









3. Alexandra & Ivan : Kısa ve Serbest








13. Alper & Alisa : Kısa ve Serbest 








3 Ocak 2018 Çarşamba

Stephane Lambiel - Switzerland / İsviçre


 02.04.1985 doğumlu olan Stephane Lambiel İsviçreyi temsilen 2001 yılından itibaren büyük şampiyonalarda kendisini göstermeye başladı. Seniorlara / büyükler kategorisine ilk çıktığından itibaren dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Özellikle sit spinlerdeki  / oturarak dönüşlerdeki dönüş hızı ve farklı kombinasyonlarıyla ayrıca sunum kalitesi ve özgünlüğü ile de dikkatleri üzerinde toplamıştı. Giderek kendini geliştirdi ve ilk üç için güçlü adaylar arasına girip, madalyalarını Evgeni Plushenko, Brian Joubert gibi isimler arasında dahi almaya başladı. Lambiel' in aktif sporculuğunda 2 kez Dünya şampiyonluğu ve bir Olimpiyat 2. liği bulunuyor. Efendiliği, sempatikliği, cana yakınlığı ve duruşuyla da bir çok fan kazandı Lambiel. Yarışmalarda belli bir grup vardı ki o grup İsviçre alplerinin çanlarını da yanında getirir, o piste çıkar çıkmazda o sesi orada yankılattırırlardı. Lambiel hala çok sevilen bir isim ve artık antrenor olarak devam ediyor. Letonyalı Deniss Vasiljevs ile koç öğrenci ilişkisi çok sevildi çünkü yine samimiyeti her yerden gözlemlenebiliyordu ve Deniss' in Lambiel' e olan sevgi ve saygısı da her seferinde bizlere yansıyor. Deniss de öğrencisi olarak başarı kazanma yolunda ilerliyor, yetenekli olduğunu kanıtlıyor.

Değinmem gereken bir diğer nokta da Lambiel' in gösteri programlarında yine vazgeçilmez isimler arasında olması. Dolayısıyla hala buzla ilgisi devam etmesi beni ve benim gibi sevenlerini mutlu ediyor. Dilerim hep de böyle bu şekilde aktif olarak devam eder. O her ne kadar yeri doldurulamayacak isimlerden olsa da bir şekilde onu ekranlarda görmek çok güzel.



       


Şimdi Lambiel' in ilk büyükler kategorisine geçtiği yıl itibariyle sunumlarına bakalım;



2001 yılı ;









2002 














Bir gala programından ; 







2003 Yılı











Müzikleri :










Bir Gala Programından ;







2004 Yılı ; 



















2005 Yılı ;
Spenish Caravan :)











Art On Ice' dan Billie Jean :)










Truman Show Film Müziğinde ; 







World Galasından ; 







Müziği : 







Lambiel ilk madalya kazandıktan sonra ülkesinde nasıl karşılandığıyla ilgili video,








2006 Olimpiyatları 













Gala Programından ; 






Dream on ice 







2007 yılı :

Poeta sunumunu uzun programda yapmaya başlaması.. Muhteşemdi ve çok beğenilmişti. Bence hala ne zaman Poeta çalsa akla ilk gelen isim Lambiel ve onun sunumudur.










Grand Prix Finalleri Galası :







Art On Ice








2008 yılı 


Dünya Şampiyonası kısa programı, Carne Cruda










Gala Programları :


GPF








Yine en beğenilen gala sunumlarından biri, Art On Ice' da Gimme Sexy Back sunumu,








Golden Skate Awards ;








King Artur sunumu






Un Giorno Per Noi







Dreams On Ice :







2009 yılı


Neme quitte pas






Japan Open :









Festa on ice



 




2010 Olimpiyat yılı:



kısa p.













Art on ice






Avrupa gala









2011 yılı ve gala programları...

Çok sevilen gösteri programı " Dont Stop the music "







Art On Ice - Bring Me To Life






Golden Skate Awards..







Art on ice - Donna Summer & Lambiel







Shangai ' de ...







Lambiel' de şarkı söyleyen sporcular kategorisindeydi.. Onun performanslarından biri :)








2012



Opera on ice da Carolina Kostner ile birlikte yaptıkları sunum..







Art on ice





Golden skate awards








2013 

Art on ice 









2014 art on ice







2015 art on ice











Nelly Furtado ile TRY







2016 Amazing on ice ,









2016 Art on ice ,







Daisuke Takahashi ile birlikte sunumları , 







Fantasy on ice , 








2017 Fantasy on ice












Öğrencisi Deniss ile birlikte videoları...








Beraber yaptıkları bir gala programı 😍







Rostelecom Kupası
















Lambiel' in ı ISU daki profili