10 Mart 2018 Cumartesi

2018 Artistik Buz Pateni Dünya Gençler Şampiyonası

Evet , gençler yine harikalar yaratmaya devam ediyor ve başarılar bitmiyor. Seviyeler hep yükseliyor. Daha ne görebiliriz ki dediğimiz anda bizi yanıltmaya devam ediyorlar ki ben bu durumdan çok mutlu oluyorum açıkcası.

Bu konuda yine Ruslar başı çekiyor tabii ki ama Japonlar da geri kalmıyor. Amerikalılardan da yeni yetenekler geliyor tek dileğim kalıcı olabilmeleri.

Bu sene ülkemizi erkeklerde Başar Oktar, genç kadınlarda ise Guzide Irmak Bayır temsil ediyor. Başar Oktar ne yazık ki tam anlamıyla 1 puanla serbesti kaçırdı ancak seviye çok yüksekti , Başarın aldığı puan da hiç hafife alınacak bir puan değil o yüzden kendisini tebrik ediyorum.

Dünya Şampiyonasında , gençlerde en dikkat çeken isimler ; Erkeklerde : Rus Alexey Erokhov,  Amerikalı Alexei Krasnozhon , Amerikalı Camden Pulkinen, Genç Kadınlarda : Rus Alexandra Trusova , Rus Alena Kostornaia , Japon Mako Yamashita , Japon Rika kihira, Japon Yuhana Yokoi ve Koreli Young You dikkat çeken isimler. Özellikle Alexandra' nın tekniği ve sunumu müthiş. Karakter olarak da çok sevimli biri ve buza çok yakışıyor. Çok değişik bir enerjisi var .Çiftlerde yine Rus sporcular ilk üçü bırakmazken buz dansında Rus ve Amerikalı sporcular  çekişmesi var. Ama onları çok fazla takip edemediğim için size şuan bir isim önerisinde bulunamıyorum.

Yarışmalar tamamlandığında bu başlığa ilk üçlerin performanslarını da ekleyeceğim.

Takipte kalınız :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder