6 Şubat 2018 Salı

Artistik Buz Pateni 2018 Avrupa Şampiyonası

2018 Avrupa Şampiyonası beni bazı durumlarda düşündürttü açıkcası. Şampiyona' nın Rusya' da yapılması zaten yeterince düşündürtücüydü, çünkü 2014 Olimpiyatları skandalı tüm dünyada büyük yankı bulmuşken yine bir olimpiyat yılında, bir Avrupa Şampiyonası Rusya' da yapılıyordu. Sonuç olarak da bu yarışmada bir çok RUS kürsüde yer aldı. Evet hak ederek de alanlar vardı ama 2. ve 3. lükte ciddi anlamda adam kayırmalar da söz konusu oldu bence.

Beni düşündüren diğer bir nokta gelinen seviye. Kadınlarda çıta fazlasıyla yükselirken erkeklerde ise en az hatalı kayanın kazandığı yarışmaya dönmüş olması biraz üzmeye ve bazı şeyleri analiz etmeye yönlendiriyor beni.. Hakemler de bence bu yüzden taraflı olmaya başlıyor, puanlamalarına bunu yansıtıyor.

Öte yandan bir diğer konu çıtanın bu kadar yükselmesiyle sporcuların giderek artan, çoğalan ve sıklaşan sağlık sıkıntıları. Bedensel yani kemik yapısına dayalı sıkıntıları peş peşe Evgenia Medvedeva ve Yuzuru Hanyu gibi güçlü sporcularda patlak verdi. Ama bir diğer hastalık çeşidi var ki yaygınlaşan , o da anaroksi ( yeme bozukluğu hastalığı ). Bence gerçekten bazı şeyler düşünülerek bir düzenleme getilebilinir sporcular ve sağlıkları için. Sağlık bence her zaman en önemli olan olmalı. Başarı da zaten sağlıkla gelir..

Sonuçlara geçecek olursak ;


Erkeklerde ; 






Notlar : Dediğim gibi çok tertemiz diyeceğimiz programlar yoktu. Dimitri Aliev' in 2. liği beklenmedik şekilde geldi, daha ilk Avrupa Şampiyonasında. Kolyada' nın kürsüde olması da ilk oldu ama tabii ki iki sporcu da ülkelerinde olma avantajından da iyi faydalanmış oldu. Dimitri gerçekten güçlü tekniğini gösterdi. Deniss ilk defa tam tekniğini ve performansını göstererek Stephane Lambiel' i de gururlandırdı. Bir diğer vurgulamak gereken ilk defa bu yıl, Avrupa Şampiyonasında bir Türk sporcumuz serbest programa kalmaya hak kazandı ve toplamda 23. bitirdi Burak Demirboğa. Bunu da hak etti gerçekten. Kendisini tekrar tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.

Perdormanslar,

1. Javier Fernandez, kısa ve serbest







2. Dimitri Aliev ; Kısa ve Serbest










3. Mikhail Kolyada : Kısa ve Serbest








4. Deniss Vasiljevs : Kısa ve Serbest










Kadınlarda ,




Notlar : Kadınlarda ilk defa Evgenia geçilmiş oldu ve bunu Alina sonuna kadar hak eden bir sporcuydu. Tertemiz, güçlü bir teknik , farklı bir sunumla ben buradayım dedi. Balarina on ice diyebiliriz onun için. Özellikle Red Balarina onun için çok kullanılan atıf oldu. İlk Avrupa Şampiyonasını da sonuna kadar hak ederek kazanmış oldu. İtalyan Carolina Kostner da hala bu yaşta ne kadar önemli bir sporcu olduğunu kanıtlamış oldu bence.


Performanslar : 


1. Alina Zagitova : Kısa ve Serbest









2. Evgenia Medvedeva : Kısa ve Serbest 









3. Carolina Kostner : Kısa ve Serbest 









Çiftlerde ; 






Notlar : Sanırım ilk defa çiftlerde, ilk 3 ü RUS' lar kapatarak, tavladaki terim gibi " Okullar Tatil " dediler. Şaşırdık mı hayır? özelilikle ilk iki çift zaten her zaman başarılı ve üst sıralarda yer alan sporcular ama ilk üçün rus olması... Ne demek istediğimi anladınız bence.. Özellikle bence Vanessaların biraz hakkı yendi. Tamam hata da yaptılar ama...


Performanslar : 

1. Evgenia Tarasova & Vlademir Morozov : Kısa ve Serbest










2. Ksenia Stolbova & Fedor Klimov : Kısa ve Serbest 









3. Natalia & Alexander kısa & serbest 










4. Vanessa James & Morgan Cipres : Kısa ve serbest p. 











Buz Dansında ; 






Notlar: Fransız çift yani Gabriella ve Gulliaume, gerçekten büyülüyorlar. Birbirlerine uyumları ve müzikle uyumları bu kadar mükemmelken bir de teknik seviyeleri yüksek olunca izleme resmen yani bambaşka bir şeye dönüşüyor, seyir keyfi oluyor. Dalıp gidiyorsun izlemeye ve büyülenmeye.. Spikerlerin de dediği gibi magical.. Onlar hep kaysın , yıllarca kaysın ve bizi bu keyiften mahrum bırakmasınlar lütfen..  Buz dansında şanslı bir diğer çift ama bence hak ederek 3. sırayı alan Bukinler oldu. Rus çift çok emin adımlarla yükseldi ve daha bu sezon en başından beri biz kürsüdeyiz artık demeye başladı. Ve ilk madalya da Avrupa da geldi.. Devamı da gelir umarım. Ekatarinaların muhteşem bir serbest dans koreografisi ve sunumu olduğunu tekrar tekrar vurgulayacağım. Lütfen detaylara dikkat edin..Çünkü güzellikler detaylarda saklıdır. 

Milli sporcularımız Alper ve Alisa da 13. sırada ( güzel bir sırada ) tamamladılar. Onları da tekrar tebrik ediyorum..

Performanslar ; 


1. Gabriella & Gulliaume : Kısa & Serbest








2. Ekatarina & Dimitri : Kısa ve Serbest 









3. Alexandra & Ivan : Kısa ve Serbest








13. Alper & Alisa : Kısa ve Serbest 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder